Grymma TV-spel 2012

Vi är bara några månader in i 2012 men det har redan släppts så många högkvalitativa spel att vi TV-spelsälskare har haft fullt upp! De flesta spel som släpps till TV-spelkonsolerna är actionspel, så varje lista över de bästa TV-spelen hittills under 2012 kommer att domineras av actionspel, så även min lista. Här är de två bästa spelen i min mening som har släppts under vintermånaderna 2012.

FIFA Street

Jag är en stor fan av TV-spelet FIFA. Jag har säkert spelat flera hundra matcher i FIFA 12, både online och offline. Det är, i min mening, det bästa spelet i serien. EA Sports ligger mil före de andra utvecklarna när det handlar om att skapa realistiska fotbollsspel. Frågan är då om EA Sports kan överföra sin kunskap till streetfotbollens värld?

När jag förhandsbokade FIFA Street försökte jag vara så nollställd som möjligt för att min syn på FIFA 12 inte skulle påverka min upplevelse av EA Sports streetfotbollspel. Jag hade nog inte behövt vara så neutral. Jag hade älskat FIFA Street även om jag haft skyhöga förhoppningar. FIFA Street är ett alldeles lysande fotbollsspel, fullt av action. Det är five-a-side som gäller och tempot är högt. Det bästa är kanske att det alltid blir mängder av mål, de flesta av dem mycket spektakulära.

Om man älskar fotboll, men tycker att det är lite väl krångligt att sätta sig in i alla delar av FIFA 12, är FIFA Street det perfekta alternativet. Särskilt bra är spelet om man spelar multiplayer mot spelare från hela världen. I multiplayer-läget är målet att man ska ta sitt lag från botten av rankingen i den region man befinner sig till den absoluta toppen, nämligen VM. När man rankas som ett av de bästa lagen i regionen matchas man mot spelare från andra regioner och så fortsätter det.

Mass Effect 3

De flesta större titlarna till Xbox 360 och PlayStation lanseras antingen i maj eller i september. Ett fåtal släpps till julhandeln, men det är ovanligt att storspel släpps i mars. Mass Effect 3 är ett undantag. Spelet lanserades i hela världen i början av mars 2012.

Mass Effect 3 är, precis som de två föregångarna i serien, ett spel som kombinerar klassisk first person shooter-action med rollspelselement. Har man spelat de två tidigare spelen i serien kan man ladda in sparade spel i Mass Effect 3. Då anpassas spelet i många delar efter de val man gjorde i de tidigare spelen. En fantastisk funktion som jag verkligen uppskattar.

Precis som i de tidigare spelen är det hårdingen Shepard som är huvudperson. Målet i spelet känns igen. I korthet går Mass Effect 3 ut på att man ska ta kål på de ondskefulla maskinerna som går under namnet Reapers. För att göra detta ska man dels förgöra Reapers i regelrätta strider, och dels leta reda på råvaror som behövs för att skapa ”The Crucible” – ett enormt kraftfullt vapen som kan förgöra alla Reapers en gång för alla. Mass Effect 3 är dock betydligt djupare än så. Karaktärerna är välutvecklade och det är minst lika viktigt att följa utvecklingen karaktärerna emellan som att vara snabb med avtryckarfingret.