Vem är bäst: Ronaldo eller Messi?

När jag var yngre var det bara Premier League som gällde. Jag var fastklistrad framför teven på lördagseftermiddagarna för att se, vad jag tyckte då, den bästa fotbollen i världen. På senare tid har jag dock fastnat för spanska La Liga. Jag kan inte sätta fingret på vad exakt det är som gör La Liga så intressant, men klart är att jag till stor del har övergett Premier League.

Mina två favoritspelare i La Liga är superstjärnorna Cristiano Ronaldo och Leo Messi. Du som läser det här kanske tänker att jag är konstig som har en favoritspelare i vardera Real Madrid och Barcelona – de två ärkerivalerna i spansk fotboll. Faktum är dock att jag aldrig kommer ha något annat favoritlag än Halmstads BK. Jag tittar på utländsk fotboll för finessen och underhållningen och då finns det inga bättre spelare än Ronaldo och Messi.

Vem är då egentligen bäst av dessa två spelare? Jag håller Ronaldo som den mer kompletta spelaren medan Messi är en helt outstanding målskytt. Ronaldo började ju sin karriär som ytter, först i Sporting Lissabon och sedan i Manchester United. Nu kan man väl säga att han har en ganska fri roll i Real Madrid. Även om han inte är någon klassisk striker fullkomligt vräker han in mål, från alla håll och ledder. Messi är mer av en genombrottsspelare som behöver komma med fart och få bra djupledsbollar serverade på foten. Messi har alltså en lite smalare repertoar än Ronaldo.

Samtidigt är Messi mer av en gentleman än Ronaldo. Jag har aldrig sett Messi snurra tio varv efter en lätt fällning. Han reser på sig, ruskar av sig smärtan och fortsätter spela. För mig som gillar spelare som spelar med känslorna utanpå tröjan kan han dock upplevas som lite tråkig emellanåt. Ronaldo har lite divalater för sig. Han utdelar tjuvnyp och gnäller ofta på både medspelare, motspelare och domare.

Slutligen: nej, jag kan inte säga vem som är bäst. Jag njuter i fulla drag när Messi och Ronaldo fintar, trixar och gör mål.

Comments are closed.